Cumulus Ørering Akoya perle

kr. 1.500,00

Design: Rikke Lunnemann

Yndig og klassisk ørering med små vietnamesiske Akoya perler, der sidder asymmetriske og lidt skævt for hinanden. Disse perler har en fantastisk glas og de mest vidunderlige farver. En smuk og enkel ørestik der hænger så fint på øreflippen, og hvis man drejer den, kan den også sidde op langs øret – som klemmer den sig blødt fast.
Hvert par er unik, da jeg udvælger perlerne efter deres farve og facon, så de er smukke sammen som et par.

 

18kt. guld ørering med Akoya perler, ørering: 15mm, perler: 2-2,5 mm
Pris per sæt


Læs om inspirationen bag Cumulus smykker her

 

På lager

Beskrivelse

Akoya Perler fra Vietnam

Vietnam er et land, der i nu nogen tid har produceret fantastiske Akoya-perler. Af ukendte årsager producerer Vietnam nogle af de mest intense naturligt farvede Akoya perler.

Den ikoniske Akoya perle er den klassiske runde hvide perle, værdsat for sin glans, subtilitet og ynde. Akoya-perlen er traditionelt blevet dyrket i Japan siden 1920’erne i en række saltvandsøsters ved navn Pinctada Fuctata. Men andre lande som Vietnam har også dyrket Akoya-perler i de senere år. Akoya perleøstersen er lille i forhold til andre arter og producerer typisk kun en eller to perler på mellem 3 mm og 10 mm i diameter.

At dyrke perler afhænger for det meste af følgende faktorer: havmiljøet, saltindholdet, og vanddybde. Under de rette forhold tager det mindst fem år, før en østers bliver moden nok til at producere en perle, og succesraten er omkring 40 procent. Det tager som regel mellem 1 til 2 år før en perle er klar til at blive høstet. For perler på mere end 10 millimeter kan det tage fra 4 til 7 år!!!

De vietnamesiske perler er ikke kun kendt for de mest intense naturligt farvede Akoya perler, der findes. De vietnamesiske farme producerer også, hvad nogle kalder baby Akoyaer – i størrelser helt ned til 2 mm – og det er disse små skønheder, jeg bruger i de her øreringe.