Clean Up

Jeg donerer overskuddet ved salget af ’Clean Up’ vatpindene i 2021 til WWF. Ingen kan redde naturen alene, men sammen kan vi gøre en forskel, og det håber jeg, at I vil være med til.

Vores oceaner giver normalt de smukkeste billeder for mit indre øje. Farverige undersøiske landskaber, koraller, fisk af alle slags og former. Konkylier og eremitkrebs tager bolig i den smukkeste af dem. En verden så smuk og underfundig som poesi.

Og alligevel dukker der uhyre triste billeder af, hvordan vi er på vej til at ødelægge denne poesi med skrald og forurening. Det ene er Justin Hoffmans foto af en søhest, der sidder fast på en flydende vatpind, og som driver væk med strømmen, et andet viser havbiologer der trækker en vatpind ud af en blødende næste på en havskildpadde. Uhyre triste fotos!

Dette er tankerne bag vatpindene der lavet i 18 karat guld & South Sea Keshi perler med titlen ‘Clean Up’. De er en påmindelse om, at vi mennesker skal rydde op i det rod, vi har lavet. Vi skal rydde op i vores vaner og genoverveje, hvad og hvordan vi bruger og smider væk. Men endnu vigtigere er de en påmindelse til politikere og ledere over hele verden om, at de skal lytte, når forskere fortæller os, hvor slemt det står til i vores oceaner.